#No more Matildas

#No more Matildas

Aquest és el lema que aquest any s’ha convertit en el més utilitzat per reinvindicar el paper de la dona en el món científic i tecnològic. Fins ara, la majoria dels estudiants de les carreres tecnològiques i científiques són homes; la majoria dels científics i tecnòlegs que s’estudien als llibres de text també són homes, i per això ja fa temps que des del Departament d’Ensenyament i les Universitats es lluita per fer veure a les estudiants que les dones també tenen un lloc en les carreres qualificades com a masculines.

Aquest fenomen s’anomena Efecte Matilda en honor de Matilda Joslyn Gage, la primera activista que va denunciar la desigualtat entre homes i dones científics i que els mèrits en tots els avenços i descobriments estigui en mans dels homes.

El dijous 11 de febrer va ser el dia internacional de la Dona i la Nena en la ciència i per això els alumnes de 4t d’ESO tecnològics van preparar uns GIF animats per donar a conèixer aquesta reinvindicació.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *