TAULA SOLIDÀRIA DE NAVÀS

TAULA SOLIDÀRIA DE NAVÀS

A l’EDN programem el Projecte de Servei Comunitari al 4t curs de l’ESO. Aquest projecte, impulsat pel Departament d’Ensenyament, s’adreça a l’alumnat de l’ESO (3r o 4t) amb la finalitat de garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

El servei comunitari respon a la idea que l’educació és una eina de millora social, orientada a formar éssers complerts, amb una dimensió tant intel·lectual com humana i moral. Cal pensar en ciutadans qualificats però també amb ciutadans reflexius, capaços d’analitzar l’entorn en què viuen i de comprometre’s en la seva millora.

El projecte d’enguany tracta la problemàtica del malbaratament alimentari i la seva implementació es durà a terme a partir d’unes sessions teòriques al centre (15h) i unes sessions pràctiques de servei a la comunitat (5h), les quals aniran adreçades a organitzar una campanya solidària per tal de recaptar aliments per a la Taula Solidària.

Ja hem iniciat el projecte i aquest dimecres, a l’hora de tutoria, va venir a l’EDN l’Esther Moreno, tècncia dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Navàs, la qual va explicar-nos com funciona la taula solidària de Navàs, qui es beneficia d’aquest servei, d’on reben les ajudes, com hi podem col·laborar… i vam poder veure l’espai que té l’Ajuntament per a emmagatzemar els aliments,  preparar els lots i fer la distribució a les famílies afectades del municipi.

Ja us anirem informant de les diferents activitats i accions integrades en aquest projecte.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *