Ens visita l’escriptora Maria Enrich

Ens visita l’escriptora Maria Enrich

Aquest dimecres 10 de març, els dos grups de 3r d’ESO han tingut la visita de l’autora d’un dels tres llibres que llegeixen a la matèria de llengua i literatura catalana: La sorra del rellotge, de Maria Enrich.

La Maria Enrich Murt va néixer a Igualada i és mestra i llicenciada en Filologia Catalana per la UAB. Durant molts anys ha estat professora de llengua i literatura catalanes a l’Institut Pere Vives d’igualada, actualment jubilada, i esporàdicament imparteix cursos i tallers de literatura.  És autora de diversos llibres de literatura infantil i juvenil entre els quals destaca la sèrie de La Tona, la Tina i jo, Tres amigues i un estiu i L’Anna i la Berta, i la seva última novel·la, La Sorra del rellotge, sobre la qual ens ha vingut a fer una xerrada.

La Maria els ha parlat del procés creador de la novel·la, però abans els ha explicat com va començar a escriure, quin motiu la va portar a editar les seves històries: les seves filles. Quan elles eren petites els explicava molts contes, i aquests van anar agafant forma i els va anar recopilant fins a donar el pas de dur-los a una editorial. A partir d’aquí ja no va deixar d’escriure.

També ha estat molt interessant el missatge final que els ha volgut transmetre sobre la importància d’escriure, i de fer-ho bé. No es tracta que tothom sigui un excel·lent escriptor, per a això s’ha de tenir vocació, però sí és molt important saber transmetre allò que volem dir i que s’entengui, sigui quina sigui la professió que exercim en la nostra vida. Saber escriure ens dona un valor. Valorem-ho!

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *