Església romànica de Sant Sebastià de Sallent

Església romànica de Sant Sebastià de Sallent

Continuem amb la formació del professorat de llengües, ciències socials, dibuix i tecnologia, anomenat “Fem poble”, per conèixer el romànic de les nostres contrades. En aquesta ocasió hem visitat l’església de Sant Sebastià de Sallent.

Trobem l’església dalt d’un turó que presideix la població de Sallent i al costat de les restes del castell. És una església romànica del seble XI que ha estat restaurada; la inauguració de la seva reconstrucció fou oficialment el 2008.

L’església de Sant Sebastià, inicialment dedicada a Sant Esteve, és un dels dos únics exemples d’església romànica de planta circular existents a la comarca del Bages, una de les més ben conservades de Catalunya, i la més gran de forma rodona.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *