Sor Lucía Caram

Sor Lucía Caram

En el marc del Projecte Comunitari de 4t d’ESO sobre el malbaratament alimentari, el dimarts 7 de març, vam rebre a l’escola a Sor Lucía Caram Padilla, monja dominica contemplativa i activista cristiana que fomenta la solidaritat i justícia social, així com la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Sor Lucía va néixer a Tucumán, Argenitna, a l’octubre de 1966, i actualment viu a Manresa. Ha esta promotora de diverses entitats, com la Fundació del Convent de Santa Clara, anteriorment anomenada Fundació Rosa Oriol. Aquesta entitat ajuda 1300 famílies desfavorides a Manresa. Ha impulsat l’espai El costureo, uns horts on dones de diversos orígens tenen feina i destinen verdura fresca al Banc dels Aliments, i també ha fomentat la creació el Grup de Diàleg Interreligiós, el Projecte Mosaic de salut mental i un alberg, entre altres entitats.

Sor Lucía va connectar molt amb tot l’alumnat durant la xerrada; el seu objectiu era sensibilitzar-los davant la situació de vulnerabilitat de moltes famílies que ja depenien de les ajudes del banc d’aliments i de moltes altres que degut a la pandèmia han passat a necessitar-ho en l’actualitat. Actualment a Manresa es donen lots d’aliments a una població equivalent a tota la població de Navàs, fet que els va impactar. També els va fer adonar que realment ells no tenen la clau per solucionar el problema actual de pobresa o exclusió social, però sí poden ajudar amb les seves actituds, empatitzant i procurant no deixar una empremta negativa en aquells que ens envolten. No perjudicar els altres també és una manera d’ajudar.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *