Liz Castro i la cooperativa Aixeta.cat

Liz Castro i la cooperativa Aixeta.cat

Dins la setmana de la innovació vam entrevistar l’escriptora, editora i traductora, americana Liz Castro,  que fa 15 anys que viu a Catalunya. Té una plataforma de micromecenatge continu anomenada Aixeta.cat i actualment està totalment involucrada en convertir el barri de Gràcia de Barcelona en una zona més verda.

#compostatgeurbà#Lizcastro9

Ens parla que com a filosofia americana continua amb la idea que el món no té regles o idees, no admet un NO com a resposta, però que com a persona que viu a Catalunya s’ha trobat que és molt important la força de la comunitat i la idea de fer coses junts. De la barreja d’ambdues filosofies neix la comunitat Aixeta dedicada a finançar projectes de creació que van de la música als llibres i del TikTok als videojocs.

En aquesta pàgina cada creador dissenya el seu propi perfil i convida la gent a seguir-lo. Pagant un mínim de 2€ al mes ajudem a finançar aquest perfil i que la persona que el crea pugui continuar treballant en ell. Actualment parlem de 150 creadors i 1.200 mecenatges mensuals.

El canvi que aporta Aixeta.cat és no dependre d’una gran empresa sinó dels teus seguidors, cosa que aporta molta més llibertat al creador/a. Els guanys de l’empresa es reinverteixen en la comunitat i serveixen al creador per promocionar-se, estudiar, formar-se amb beques… etc.

Us convidem també a conèixer el seu plantejament de tornar els escocells dels arbres de Gràcia en un espai de creació.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *