Recollida de mostres

Recollida de mostres

Els alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria han après aquests dies com s’han de recollir les mostres dels pacients.

Les mostres biològiques són de diferents productes i substàncies. Poden ser de material excretat per l’organisme o bé extret de l’organisme per algun procediment. L’organisme elimina o excreta substàncies a través de l’orina, la femta o la suor. Els òrgans, glàndules o conductes que tenen entre les seves funcions l’eliminació de residus metabòlics de l’organisme s’anomenen emuntoris.

Els futurs professionals del cicle han d’aprendre com extreure, emmagatzemar i presentar aquests tipus de mostres per tal que el personal sanitari en pugui fer el seguiment i l’anàlisi. Formen part de les tasques de l’auxiliar d’infermeria la recollida de les eliminacions i la preparació del material necessari per a l’obtenció de mostres, així com el coneixement de les tècniques usades en cada cas.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *