Figures retòriques en cançons actuals

Figures retòriques en cançons actuals

Els i les alumnes de 4t d’ESO, a la matèria de llengua castellana i literatura, han estat treballant aquest trimestre el gènere líric. Han conegut els principals tòpics literaris, han analitzat la mètrica i la rima de diferents fragments poètics en els quals també hi han après a identificar i explicar diferents recursos literaris o figures retòriques.

La música i la poesia són molt presents en el nostre dia a dia, i la millor manera de posar en pràctica tots aquests coneixements ha estat analitzar la lletra de cançons actuals que escolten els nostres alumnes. Així doncs, se’ls ha propsat fer un recull de fragments de cancçons on s’hi reflecteixen figures com la metàfora, l’antítesi, l’hipèrbaton, la sinestèsia… entre d’altres, i editar un vídeo amb tot el material analitzat. Tots ells han realitzat unes presentacions molt xules que poden servir com a material d’estudi per a d’altres companys.
Aquí us en deixem unes mostres.

https://youtu.be/jTLVr16AzQw

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *