Les Tines de la Vall del Flequer

Les Tines de la Vall del Flequer

Els dos grups de 3r d’ESO van fer una última sortida integrada en el projecte interdisciplinari “A un click de l’aventura” per tal de conèixer una de les zones del nostre entorn més proper que forma part del patrimoni del Geoparc de la Catalunya Central. Van fer una caminada de 2h seguint la ruta de les Tines de la Vall del Flequer. És una ruta circular pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Olbach. Són gairebé 6 km de recorregut amb una altitud màxima de 400 metres.  El camí està perfectament senyalitzat i, tret d’una primera pujada, la resta és assequible i fàcil de fer. A més a més, a cadascuna de les tines hi trobem un panell informatiu que explica la seva construcció i per a qué servien.

És un patrimoni únic a Catalunya, on hi podem observar diverses tines de pedra seca (construccions fetes amb morter de cal) que estan ubicades allà on hi havia vinyes i oliveres antigament. Es va fer així per tal de poder tenir més temps per a recollir el raïm i evitar perdre el jornal amb el transport.  En aquestes tines es llençava i es trinxava el raïm xafant-lo amb els homes lligats amb cordes. Després, es deixava fermentar allà mateix. Al costat de les tines sempre hi ha una barraca per a protegir la boixa, que és el forat per on sortia el vi.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *