RetoTech Endesa

RetoTech Endesa

Des de l’àrea de Tecnologia de l’EDN aquest any hem participat per primera vegada al  al RetoTechEndesa, un projecte d’un curs de durada on els participants (en el nostre cas 4t d’ESO) han hagut d’aprendre a programar una placa tipus Arduino amb un software per blocs anomenat BitBlog. Això ha estat possible gràcies  que pel fet de participar hem tingut 10 kits amb sensors i actuadors. Amb tot aquest material hem pogut realitzar les pràctiques de domòtica i robòtica.
També hem hagut de fer aplicacions mòbils utilitzant l’AppInventor i aprendre a disenyar i imprimir en 3D. Gràcies a la participació en aquest concurs hem pogut tenir una altra impressora 3D que no hem deixat reposar ni un dia, ja que per les nostres aplicacions necessitàvem peces que havíem dissenyat prèviament .
El pasat dijous 10 de juny es va celebrar l’esdeveniment online, on cada grup havia de presentar el repte que havia proposat. En el nostre cas vam presentar un Teatre on el teló s’obre i tanca a partir d’una App mòbil i els suports estan dissenyats en 3D. Les obres que es respresenten en aquest teatre tenen a veue amb els 3 llibres que han llegit aquest any a 4t d’ESO. Aquestes obres es representen mitjançant la il.luminació d’objectes o figures que es mouen mitjançant servomotors, i tot el muntatge, disseny i programació ha anat a càrrec dels alumnes.
El jurat del concurs ens va felicitar perquè la nostra proposata els va sorprendre, ja que marxava una mica de totes les propostes més convencionals. Per això estem molt contents, ja que hem vist que els nostres alumnes han buscat una aplicació que és original i on la part artística hi te una part molt important.
Creiem que aquest aprenentatge els  ha servit molt i esperem que no sigui l’última vegada que hi puguem participar.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *