Dinàmica a Integració Social

Dinàmica a Integració Social

Els alumnes de 2n d’integració estan treballant tres conceptes importants en la inserció socialaboral: integració, exclusió i  vulnerabilitat.

S’entén com a integració tot el procés dinàmic i multifuncional que possibilita a les persones que es troben en un sistema marginal, a participar en el nivell mínim de benestar social i vital assolit en un determinat país. L‘exclusió és la situació de separació o privació en què es troben determinats grups o individus respecte a les possiblitats laborals, econòmiques, polítiques i socials a la qual tenen accés la major part dels ciutadans. Finalment, la vulnerabilitat és la situació en què la persona té un entorn personal, familiar o relacional i socioeconòmic debilitat i que com a conseqüència d’això té una situació de risc que podria desencadenar en un procés d’exclusió social.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *