CAUX

Els alumnes de Cures Auxiliars d’Infermeria vam treballar la percepció. Per-cebre ve del llatí per-cipere que vol dir agafar o captar del nostre voltant i de nosaltres mateixos dades de la realitat. Se suposa que fisiològicament la percepció comença amb la sensació (resultat de l’excitació del cervell davant determinats estímuls), però psicològicament (per a nosaltres) la percepció apareix en primer lloc, i només després, quan l’analitzem, som capaços de descobrir-hi les parts (sensacions). És a dir, nosaltres percebem totalitats. Per exemple, jo capto una determinada melodia. Un cop l’he captada, sóc capaç fins i tot de recordar-la. Jo he captat tota la melodia, des del començament fins al final, amb tots els elements que la componen. La melodia m’ha arribat gràcies a la percepció d’un seguit de sensacions sonores. Però jo no he captat les sensacions d’una en una i després les he organitzades en una melodia, com aquell que passa del caos a l’ordre, sinó que ja d’entrada jo he captat l’ordre de la melodia per sobre del caos de les sensacions. Sento la melodia com a melodia, no els seus components per separat.

La percepció és, doncs, un procés actiu d’integració dinàmica que el nostre cervell fa de les distintes sensacions. Percebre és assimilar els estímuls donant-los un significat.

L’objectiu d’aquesta pràctica era observar que  cadascú veu les coses de forma diferent.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *