Curs de Suport Vital Bàsic
El Suport Vital Bàsic són les tècniques que s’han de conèixer per tal de poder ajudar una persona en cas d’aturada cardiorespiratòria.
Els alumnes de 4t d’ESO surten cada any de l’escola havent fet un taller en què els expliquen què fer i com actuar per poder ajudar una persona que es troba en aturada:
1. Aproximació segura: hem de garantir que podem atendre la víctima sense posar-la en risc o posar-nos-hi nosaltres.
2. Comprovar l’estat d’inconsciència. Si respon a les nostres preguntes, encara que no ens entengui, no és una aturada cardiorespiratòria.
3. Cridarem ben fort AJUDA per tal que algú vingui amb nosaltres.
4. Obrirem la via aèria per facilitar el pas d’aire, posant-la boca amunt, inclinant-li el cap enrere i aixecant el mentó.
5. Comprovem si respira acostant la nostra cara a la seva boca i nas de la víctima. Si no respira, és quan comencen el SVB.
6. Truquem al 112
7. Iniciem les maniobres de SVB: Farem la compressió toràcica amb el taló de la mà, a la part mitja del tòrax, comprimint l’esternum en direcció a la columna vertebral. Quan comprimim? Doncs aproximadament 1/3 del gruix del tòrax (que dependrà de l’edat de la persona i del volum!). I a quin ritme? A 100 compressions per minut (el consell aquí per marcar el ritme és intentar retenir alguna cançó que tingui aquest ritme, per exemple “La Macarena” .
8. En un primer moment farem 30 comprenssions i llavors respirarem amb la tècnica del boca a boca durant 2 repeticions (li tapem el nas per garantir millor el circuit d’aire).
9. A partir de llavors la seqüència és fer 30 compressions/ 2 respiracions.
10. Anirem mantenint aquestes accions fins que algú no ens pugui ajudar o hagi arribat el Servei Mèdic._
Deixa un comentari