Memòria Històrica

Memòria Històrica

Els alumnes de 1r de Batxillerat han recuperat la presencialitat a les sortides i tallers que cada any organitzem per fer-los coneixedors d’una part de la història del nostre país. Es tracta del treball que anualment fan per conèixer què va significar per al nostre país la Guerra Civil i tot el que aquesta va comportar per als ciutadans que la van viure.

Dilluns van començar amb una xerrada de l’alcalde de Navàs, sr. Genís Rovira, que els va explicar les Stolpersteine, la pedra que fa ensopegar, i que recorda els 5 navassencs que van anar a parar a un camp d’extermini. Dimarts van continuar amb una visita a la presó Model, lloc on van anar a parar molts dels ciutadans que van aixecar la seva veu contra el règim i dimecres van tenir dues experiències diferents. En primer lloc van anar a la Biblioteca de Navàs, Josep Mas Carreras, i van treballar la literatura de la postguerra, els exilis interiors i exteriors o el testimoni d’Amat-Piniella als camps de concentració. En tornar a l’escola van tenir la xerrada de l’Aina Soler, la neta d’un soldat de la Lleva del Biberó, que va explicar l’experiència del seu avi.

Finalment, dijous i divendres han anat d’excursió a Vajol, Elna i Cotlliure per viure l’última part dels camins de l’exili i conèixer de la mà de l’Assumpta Montellà, autora del llibre La maternitat d’Elna tot el que significa haver d’abandonar el país per anar a un altre que no està preparat per rebre tants exiliats. Por, fam, però també esperança en els nens i nenes nascudes a la maternitat gràcies a la infermera que més els va ajudar, Elisabeth Eidenbenz.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *