Pràctiques de Laboratori

Pràctiques de Laboratori

El pH de la llet determina si aquesta es considera un àcid o una base. Els alumnes de 3r d’ESO, a l’optativa de ciències s’han encarregat de veure que la llet és lleugerament àcida o propera al  pH neutre. El valor exacte depèn del moment en què la llet va ser produïda per la vaca, el processament que se’n va fer i el temps que ha estat empaquetada o oberta. Altres compostos a la llet actuen com a agents tamponants, de manera que barrejar la llet amb altres productes químics fa que el seu pH sigui encara més proper al neutre.

El s alumnes van veure que el pH d’un got de llet de vaca oscil·lava entre el 6,4 i el  6,8.  El pH de la llet varia amb el temps. A mesura que la llet s’apaga, es torna més àcida i el pH es redueix. Això passa perquè els bacteris en la llet converteixen la lactosa de sucre en àcid làctic. La llet sencera i evaporada és lleugerament més àcida que la llet regular o la llet descremada.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *