2n ESO: Forns solars

2n ESO: Forns solars

Els alumnes de 2n d’ESO a l’assignatura de Tecnologia s’han plantejat una pregunta: Podem cuinar amb el sol?. Per resoldre aquesta incògnita han utilitzat caixes de sabates, paper film i paper d’alumini. El procés de construcció ha estat el següent.

Per començar a fer el forn necessitem dues caixes de cartró de diferent mida, per tal de poder introduir enmig el material aïllant. Per aconseguir una major temperatura a l’interior de la caixa, cal folrar els laterals amb paper d’alumini i a l’exterior es poden posar làmines reflectores per tal de fer rebotar la llum addicional de l’interior de la caixa.

Els murs i la part inferior de la caixa han de ser molt aïllants per tal d’aconseguir que a l’interior hi hagi temperatures suficientment altes per a cuinar. També cal mantenir un costat de la caixa amb un costat transparent  per tal que pugui rebre la radiació solar.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *