El Sistema Solar

El Sistema Solar

Els alumnes de 1r d’ESO han fet un treball per conèixer el nostre sistema solar. Han treballat el tema amb unes presentacions físiques on han deixat volar la imaginació per donar forma a tots els nostres planetes i al Sol.

El sistema solar és un sistema planetari constituït per una estrella, en el nostre cas el Sol, i tots els cossos celestes que giren al seu voltant, és a dir, que es troben sota la influència del seu camp gravitatori (planetes, planetes menors, asteroides, cometes o pols estel·lar).

En el cas dels planetes, actualment tenen aquest reconeixement Mercuri, Venus, la Terra, Mart (com a planetes interiors i rocosos) i Júpiter, Saturn, Urà i Neptú( com a planetes exteriors, molt més grans i compostos per gas). A part, també hi ha 5 planetes nans, molt més petits i que tenen gravetat suficient per haver adquirit forma esfèrica, però no la suficent per haver netejat el veïnat de la seva òrbita d’altres objectes -cosa que els diferencia dels altres planetes-. Aquests planetes nans són Ceres, Plutó, Haumea, Makemake i Eris.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *