Laboratori: viscositat

Laboratori: viscositat

Els alumnes de l’assignatura optativa de laboratori de 2n d’ESO aquesta setmana han estudiat la viscositat, per fer-ho han preparat un fluid no newtonià. Per realitzar aquesta pràctica van utilitzar un bol on van posar farina de blat de moro i van anar afegint aigua poc a poc per dissoldre-la i notar que el fluid va començar a comportar-se de forma diferent. Si prenien amb la cullera la massa oferia resistència i quan deixaven de fer pressió semblava que es tornava líquida de nou.

La barreja de farina de blat de moro i aigua es comporta com un líquid no newtonià, és a dir, no segueix les lleis de Newton. Són líquids la viscositat dels quals varia segons la temperatura o la pressió que s’hi aplica. La viscositat és una magnitud física que ens indica la relació entre la resistència i la deformació que pateix un líquid.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *