Sortida 1r ESO: caçadors i paperers

Sortida 1r ESO: caçadors i paperers

Els alumnes de 1r d’ESO han realitzat la seva sortida trimestral, van visitar el Museu Molí Paperer i l’Abric Romaní de Capellades. L’edifici del museu és un antic molí del segle XVIII, anomenat “Moli de la Vila” i consta de quatre plantes i soterrani.  Durant la visita al museu van reviure el procés d’elaboració del paper fet a mà, quina era la funció de cadascuna de les plantes del molí i els diferents tipus de treballadors i les seves condicions de vida i laborals.

Al llarg del recorregut van poder experimentar l’elaboració del paper, la maquinaria utilitzada i la importància de l’aigua tant per procés de fabricació com font d’energia. Per acabar van gaudir de l’experiència de fer paper amb les seves pròpies mans.

La  segona part de la visita, l’Abric Romaní, aquest forma part del  Parc Prehistòric de Capellades, un dels jaciments arqueològics paleolítics més importants del món que es troba a l’espai natural del municipi conegut amb el nom de Cinglera del Capelló.

Durant la visita els alumnes van descobrir com eren i com vivien grups neandertals que utilitzaven la cinglera com a campament de caça uns mesos a l’any. A més a més els van ensenyar diferents materials i troballes del jaciment i van poder observar el jaciment i els treballs d’arqueologia que es porten a terme cada any. Per acabar van poder experimentar com a  caçador en un taller de tir amb instruments prehistòrics.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *