Jornades de Difusió de Cicles Formatius

Jornades de Difusió de Cicles Formatius

L’Escola Diocesana forma professionals del sector industrial, elèctric o mecànic des de l’any 1951  i molts dels actuals empresaris o treballadors d’aquestes indústries al Bages, Berguedà, Anoia i Osona són exalumnes de la nostra escola.

El l Consell Comarcal del Bages ha organitzat unes jornades per unir empresaris i escoles amb els futurs alumnes de Cicles Formatius. Els Cicles són actualment un dels millors ponts entre empresa i formació, i la majoria dels nostres alumnes, en acabar els seus estudis, si el resultat és positiu, tenen feina assegurada, moltes vegades en el mateix lloc on han fet les pràctiques.

Aquestes són les primeres jornades d’FP empresa, i amb la nostra s’ha portat a terme la 6a jornada entre empresa i escola. Prèviament els alumnes interessats han pogut assistir a l’Escola Vedruna d’Artés per treballar la tradició Vitivinícola; a l’Institut Lacetània pel projecte Innova FP; a l’Institut Castellet a conèixer què és el sector químic; a una demostració d’oficis amb el Tècnic en emergències Sanitàries a la Joviat i a conèixer l’FP Dual a l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. A l’EDN hem explicat  què és un Tècnic Superior en Automatització i Robòtica, com el formem i com el posem en contacte amb les empreses per tal que pugui fer les pràctiques i conèixer les necessitats del sector.

Per parlar de tot això vam convidar 4 empresaris amb amplis coneixements i experiència sobre el tema:

  • Robert Molas, d’Aplitelc Berguedà de Puig-reig
  • Rafael Sanchez, de Meinsa, a Manresa
  • Marc Canudas, de l’empresa Bermaq de Berga
  • Ramon Marginet de la Serradora Boix de Puig-reig

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *