Sortida: Cooperativa Guissona

Sortida: Cooperativa Guissona

Els alumnes de 4t d’ESO van anar a visitar la Cooperativa de Guissona. Primer de tot van visitar el poble amb una guia del  Museu Eduard Camps i Cava. Els va explicar la història de l’antic poble i vam veure diferents espais: la muralla, l’entrada, carrers, termes públiques, safarejos… acabant amb una visita al Museu i la projecció d’un audiovisual.

Al migdia van anar cap al Bufet Restaurant Guissona on van gaudir d’un bon dinar i van tenir una estoneta d’esbarjo, ja que a les 15h de la tarda començàvem la visita a la fàbrica. Una treballadora els va acompanyar a fer una volta amb bus per tot el poble, pel completar la informació del matí, i després ens va guiar per dins de la fàbrica, on vam poder veure el seu funcionament, la zona de productes elaborats, tot el procés de preparació, assecament i elaboració del pernil, pollastres…

Els va cridar l’atenció el fet que a la cooperativa hi treballen més de 5000 persones de manera directa i unes 10.000 de manera indirecta, i que tenen treballadors de més de 15 nacionalitats diferents. Gràcies a aquesta cooperativa, el poble ha crescut moltíssim i pràcticament tothom hi té feina.

Un cop acabada la visita, els van obsequiar amb una fotografia de grup, una tassa i uns coberts per a cadascun dels alumnes i professors acompanyants.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *