Memòria històrica

Memòria històrica

Un curs més el nostre centre dedica una setmana a conscienciar els alumnes que fan 1r de Batxillerat sobre el tema de la memòria històrica i el passat que va viure els nostres avantpassats.

La setmana abans de pasqua, van treballar la temàtica de l’exili que van patir milers de ciutadans arrel de la Guerra Civil. Durant la setmana han treballat diferents aspectes d’aquesta època com la pròpia guerra, la literatura relacionada amb ella i el destí de molts dels republicans. Els i les alumnes van visitar la presó de la model on els van explicar l’espai i també com era el sistema penitenciari en el passat i actualment.

Per acabar la setmana van realitzar una sortida al sud de França. El primer dia al matí van anar al poble de Prades de Conflent  on van visitar la tomba de Pompeu Fabra i a la tarda van visitar el Memorial de Rivesaltes, que va ser un camp de concentració on van estar allotjats molts exiliats.

El darrer dia van poder comptar amb la presència de l’Assumpta Montellà, historiadora i autora de La maternitat d’Elna. L’Assumpta els va explicar el procés d’investigació per portar a terme la seva obra i la història de la creadora i de la pròpia maternitat.

Per acabar van visitar la Platja d’Argelers que va ser un dels primers camps on van  anar a parar els exiliats i Cotlliure on van posar punt i final a la sortida visitant la tomba d’Antonio Machado una de les moltes personalitats que van abandonar el país després de la guerra.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *