Let’s Clean Up Europe 2023

Let’s Clean Up Europe 2023

Divendres dia 5 de maig del 2023, l’EDN va participar al Let’s Clean Up Europe 2023. El Let’s clean up Europe és una acció que es fa a nivell de tot Europa per tal de senzibilitzar del munt de residus que llencem de forma incontrolada i per recollir residus a diferents camins, pobles, platges,… arreu del continent.

Els i les alumnes de 1r a 4t d’ESO, juntament amb el seu professorat, van netejar diferents sectors de Navàs acumulant un total de 101 quilograms de brossa que varen classificar en 12 sacs grans complets. Per rutes, les zones que van trobar més brutes van ser el camí cap a Balsareny (des de la parada de l’autobús fins a l’entrada de la via verda) i el camí cap a l’Ametlla (el tram de via verda i la cuneta de la carretera tornant a Navàs), on es van recollir més de 25 kg de brossa en cada una. La resta de rutes no estaven tan malament, però igualment es van recollir una mitjana de 15 Kg per ruta, que és una quantitat de residus considerable.

Per tipus de residu, el que més es va trobar són envasos, però també es va trobar força rebuig i una quantitat molt considerable de burilles.

Veient tot això, a més de fer una acció en favor de l’entorn, aquest dia també va servir per agafar consciència de la problemàtica dels residus incontrolats. N’hi havia molts més del que haguessin pensat. Aprofitant l’avinentesa, es parlarà del tema posteriorment a les tutories i si surten diferents propostes de l’alumnat, es faran arribar a l’Ajuntament per si poden ajudar a posar-hi remei.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *