Xerrada de Biolord

Xerrada de Biolord

A 1r d’ESO dins el projecte “La pomera” vam tenir la visita d’un dels propietaris de l’empresa Biolord.

L’empresa Biolord està formada per 14 productors del Pirineu, de Sant Llorenç de Morunys, que treballen la poma ecològica. Són una empresa petita, amb 20 hectàrees de cultiu manual on es fan servir marietes per menjar-se el pugó en comptes d’elements químics. Les pomeres estan plantades entre 800 i 1400m d’altitud, en una alçada on ningú planta pomes.

La collita la realitzen entre l’1 de setembre i l’1 de novembre, amb una plantilla de 20 persones. De cada arbre extreuen aproximadament 20 kg de pomes que conserven en cambres a 0ºC i amb humitat perquè el producte no s’arrugui, ja que la poma tendeix a perdre humitat.

La part més difícil, però, segons ens va dir, és la de la comercialització, ja que han d’oferir un producte de molta qualitat i molt gust, que competeix amb pomes que tenen un calibre el 30% més gran.

Moltíssimes gràcies, Josep, per les explicacions i permetre’ns aprendre molt més de les pomes.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *