Erasmus+

Erasmus+

Els alumnes de 2n d’ESO estan a punt de tancar l’experiència Erasmus+ d’aquest any, i per fer-ho han viatjat a Romania per veure els seus partners.

Ha estat una setmana molt intensa, de la qual us expliquem els primers 4 dies.

Dilluns van treballar l’ODS 12 sobre consum i producció sostenible amb exercicis de reflexió i anàlisi de la sobreproducció del cotó i plàstic per crear els nostres productes diaris, cosa que fa que el nostre consum no sigui sostenible. Després van dissenyar i fer unes bosses ecològiques reciclades. A la tarda van visitar la ciutat de Iasi amb edificis emblemàtics com el Palau de Cultura i la catedral. Una ciutat que sorprèn pel seu contrast entre ciutat europea i cosmopolita amb el seu passat històric comunista llunyà.

Dimarts els nostres alumnes van fer una posada en comú de les accions sostenibles i no sostenibles que van dur a terme el dia anterior. Llavors es van dividir en grups per anar a comprar productes locals de km0 per fomentar el consum sostenible i després cuinar-los per tal de preparar els entrants d’un dinar de companyonia on també han menjat polenta i mici, menjar típic romanès. Per acabar el dia van visitar la fàbrica de pa VelPitar on els van ensenyar com es produeix i distribueix el pa de tota la zona amb mètodes sostenibles.

Dimecres van fer un taller de cuina sostenible on ells havien de preparar tot el menjar. A continuació,van anar  a l’Institut de Microbiologia Molecular on els van ensenyar diferents experiments per detectar substàncies perilloses per a l’organisme. Finalment, han visitat el jardí botànic de la ciutat que conserva espècies de flora i fauna del país per garantir la preservació del medi.

Finalment, dijous els nostres alumnes van aprendre a reconèixer la procedència del menjar i la roba per tal de ser cosncients del problema medioambiental que representa no comprar productes de proximitat. S’ha emfatitzat en els conceptes de circular economy i upcycling. Un cop acabat, van visitar la Facultat de Disseny Industrial i Direcció d’Empreses de la Universitat Gheorghe Asachi on els van fer una conferència sobre la sostenibilitat en el disseny industrial i els teixits intel·ligents. Finalment van visitar el Palau de Cultura on van fer un taller per elaborar un rellotge.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *