S’obre el teló

S’obre el teló

Els i les alumnes de 3r d’ESO han fet un  projecte al llarg del curs que s’anomena “S’obre el teló” i, com bé diu el nom, l’objectiu final no ha estat altre que la posada en escena d’una representació teatral. La proposta dels professors va ser elaborar el guió teatral partint d’obres clàssiques de la literatura, concretament els contes populars dels germans Grimm. A partir de la moralitat d’aquests contes, la seva idea era arribar a transmetre el mateix missatge però adaptat a l’actualitat i a la nostra realitat més propera.

Per què van escollir aquests dos contes? Com s’hi veuen reflectides les moralitats? Bé, a l’obra “La Caputxeta” no hi trobareu cap llop ni cap nena petita, ni àvia, ni caçador; el que ells han volgut representar han estat les conseqüències de la desobediència i la ingenuïtat, molt present a les seves edats, així com els perills que ens podem trobar quan surten sense la supervisió dels adults.

A l’obra “Hansel i Gretel” van representar la problemàtica social de les famílies desestructurades, com aquestes poden afectar als fills en edat infantil o adolescent, i també les conductes abusives i delictives de psicòpates o malalts mentals com el cas dels pederastes.

Ho van fet amb tota la bona intenció i, tot i que no són professionals van fer una gran feina. Felicitats a tots i totes!!

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *