Els impostos i tu

Els impostos i tu

La setmana passada vam fer una nova sessió per als alumnes de 4t d’ESO i que vegin la importància de les matemàtiques en el dia a dia. En aquesta ocasió els experts en matemàtiques van venir a ensenyar-los què són els impostos i com els poden afectar.

Els objectius concrets d’aquest taller han estat el fet de reflexionar sobre el consum i com triar entre les diferents «ofertes» del súper; Entendre la importància de revisar les transaccions quotidianes i el funcionament dels impostos més importants per als ciutadans: l’IRPF i l’IVA; Entendre la diferència entre els impostos directes i els indirectes; Reconèixer la importància d’evitar el frau fiscal i les seves conseqüències i finalment entendre els apartats de la nòmina (salari brut, pagues extres, retencions, contribucions a la Seguretat Social, etc.). Tots aquests objectius es practiquen des de la realitat del dia a dia dels nostres alumnes amb casos pràctics.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *