Resultats informe PISA

Resultats informe PISA

Finals de l’any 2023 van portar els pitjors resultats de l’informe PISA. Aquests informes es corresponen a una avaluació internacional que l’OCDE, una Organització internacional de Cooperació i Desenvolupament Econòmic, fa als estudiants de 15 anys d’una vuitantena de països. Els resultats no van estar gens bons, en especial en matemàtiques i comprensió lectora, i tot i que Catalunya és on hi ha pitjors resultats, també és cert que les escoles concertades tenen més bons resultats en tots els elements de l’informe.

Des de la nostra escola ja fa temps que treballem per millorar la comprensió lectora dels nostres alumnes, i és per això que en tots els cursos de l’ESO els alumnes fan 3 franges setmanals de lectura obligatòria durant 20 minuts. Els alumnes poden triar el llibre que volen i comparteixen amb companys i professors aquests minuts de lectura. Si som capaços de continuar després a casa la lectura dels llibres, revistes, còmics o diaris, la feina ja és doblement bona. També insistim en la lectura amb els llibres en les 3 llengües obligatòries a l’escola, català, castellà i anglès. Un punt en què ens podeu ajudar com a pares és insistint que quan us enviïn els missatges de whatsapp ho facin sense faltes. És un esforç per a ells, però és un punt a favor al llarg dels anys.

Quant a les matemàtiques, durant dos dies a la setmana -els dies en què no fem lectura- també resolen enigmes matemàtics que els fan concentrar tant en la lectura com en les operacions que cal fer per obtenir els resultats. Acostumar els vostres fills a comptar el tant per cent d’estalvi en unes rebaixes o si el preu a què surten els productes si fem un 3×2 també els pot ajudar a millorar les seves capacitats.

Cal actuar i millorar aquests resultats perquè els nostres alumnes o fills són la societat del futur.

 

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *