Taller de begudes ensucrades

Taller de begudes ensucrades

Les begudes energètiques i ensucrades porten una gran quantitat de sucre, de la qual no som conscients quan les consumim. El sucre fa que les begudes encara ens agradin més, però una elevada quantitat pot arribar a ser perjudicial per al nostre organisme. Si ens acostumem a prendre molt sucre, en el moment en què no en consumim notarem un descens de la nostra energia, però de forma més perjudicial pot arribar a crear una inflamació crònica o trastorns digestius com la síndrome de l’intestí irritable.

Les begudes ensucrades, molt habituals en algunes neveres, són les que contenen edulcorants calòrics afegits com sucre, mel, fructosa, sacarosa o xarop d’erable.  En les etiquetes d’aquestes begudes hi ha la informació concreta del sucre que contenen i és això el que hem ensenyat als nostres alumnes, aprendre a llegir els components de les begudes i prendre consciència sobre com n’és de perjudicial excedir la quantitat diària de sucre recomanada (25 grams diaris segons l’OMS).

Com a exemple, una llauna de 33 cl de Coca-cola conté 10 cullerades de sucre (35 grams) o un iogurt Activia, 4 (14 grams)…

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *