L’Escola Diocesana de Navàs passa a titularitat de la Fundació Vedruna Catalunya Educació

L’Escola Diocesana de Navàs passa a titularitat de la Fundació Vedruna Catalunya Educació

El Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana de Navàs entraran a la xarxa d’escoles Vedruna de Catalunya a partir del curs 2024-2025. La Fundació Obra Diocesana de Formació Professional ha traspassat la titularitat d’ambdues escoles a la Fundació Vedruna Catalunya Educació. La institució diocesana del Bisbat de Solsona ha valorat l’experiència de la xarxa Vedruna en la gestió de centres, així com la continuïtat del caràcter propi com a escola cristiana.

El 1925 les Carmelites Missioneres van posar en marxa el Col·legi Sant Josep. Situat al número 20 de la carretera Viver, cobreix les etapes d’Infantil i Primària. Pel que fa a l’Escola Diocesana de Navàs, destaca per la seva tradició en la formació professional. El 1946 Vicenç Vidal i Casacuberta va iniciar l’Obra Diocesana, també coneguda com El Casal. Situada al número 2 del carrer que porta el nom del fundador, avui ofereix servei educatiu a ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i també acredita Certificats de Professionalitat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. Totes dues són escoles concertades, d’iniciativa social.

El traspàs de titularitat, signat el 18 de gener, s’ha comunicat aquesta setmana a tota la comunitat educativa i es farà efectiu a partir de l’1 de setembre del 2024. L’escola s’integrarà a la xarxa Vedruna de forma progressiva i mantindrà els seus projectes i metodologies. El traspàs també garanteix l’estabilitat del claustre i de la resta del personal.

Des de la Fundació Vedruna Catalunya Educació han agraït la confiança que els ha dipositat l’Obra Diocesana, així com l’esforç i la dedicació d’aquesta institució educativa arrelada al poble i que ha brindat una educació de qualitat al poble de Navàs.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *