Sant Joan Bosco

Sant Joan Bosco

Joan Bosco neix el 16 d’agost de 1815 a I Becchi, al nord d’Itàlia. Un misteriós somni marca la seva vida als 9 anys: el seu camí queda orientat a la llum d’aquest somni, en què mare i fill veuen una ruta a seguir. El seu ideal des d’aquest moment serà arribar a ser sacerdot per dedicar-se als nens i als joves més pobres i abandonats. Per a ells treballa i estudia des de la seva adolescència. És ordenat sacerdot el 5 de juny del 1841. Els joves troben en Don Bosco un pare i un mestre volen “arribar a ser com ell”.

L’obra educativa més gran que Don  Bosco deixa a l’Església és el seu sistema d’educació de la joventut, el “Sistema Preventiu”.  Va obrir “oratoris” o “centres juvenils” per a la joventut, i va fundar escoles professionals i col·legi.  És per aquest motiu que Sant Joan Bosco és el patró dels salesians, i per extensió dels estudiants de Formació Professional.

La nostra escola recull aquest fet i aquest any en torna a celebrar el sant, que ja s’havia celebrat amb mítics escala-hifis, durant molts anys a l’escola. Els temps han canviat i per això aquest any Sant Joan Bosco té un caràcter molt més esportiu, i si tot va bé, amb una sortida nocturna a la neu.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *