“Som uns pringats”

“Som uns pringats”

“Som uns pringats” és el títol de la darrera novel·la que han llegit els i les alumnes de 2n d’ESO a la matèria de llengua i literatura catalana i, van rebre la visita de l’autora, Empar Fernández, per comentar diferents aspectes tant del contingut de la novel·la com de la seva trajectòria professional.

L’Empar, nascuda a Barcelona l’any 1962, és una novel·lista, columnista de premsa i, durant 30 anys, ha estat professora d’història a l’Ensenyament Secundari. Ha escrit nombroses novel·les negres (La mujer que no bajó del avión, La última llamada, Maldita verdad…) i altres que aborden episodis de la història contemporània europea (Hotel Lutecia, Irina, La epidemia de la primavera). “Som uns pringats” és la primera incursió de l’autora en la novel·la juvenil, de la qual ja se n’ha publicat una segona part: “L’accident”.

Els i les alumnes van escoltar amb atenció com l’Empar ha enfocat un dels temes més rellevants que tracta la novel·la, com és el cas del bullying, i també va respondre totes les preguntes que duien preparades. L’Empar els va explicar que des de ben petita ja sabia que volia ser escriptora, però no va ser fins als voltants dels 40 anys quan va decidir escriure per primera vegada, quan exercia de professora en un institut. Mai no és tard per dur a terme un somni i, tot i que no podria viure únicament de l’escriptura, ha estat tota una satisfacció personal desenvolupar aquesta professió de manera paral·lela.

En finalitzar la xerrada, l’Empar els va signar molt amablement els exemplars de la novel·la que els i les alumnes duien.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *