Setmana de la Memòria Històrica

Setmana de la Memòria Històrica

Un curs més el nostre centre dedica una setmana a conscienciar els alumnes que fan 1r de Batxillerat sobre el tema de la memòria històrica i el passat que va viure els nostres avantpassats.

La setmana abans de pasqua, van treballar la temàtica de l’exili que van patir milers de ciutadans arran de la Guerra Civil. Durant la setmana van treballar diferents aspectes d’aquesta època com la mateixa guerra, la literatura relacionada amb ella i el destí de molts dels republicans. Van començar la setmana amb el context històric i amb la visita de l’alcalde que els va fer una xerrada i una visita per diferents espais del poble coneixent el passat d’aquest.

Els i les alumnes van visitar la presó de la model on els van explicar l’espai i també com era el sistema penitenciari en el passat i actualment. Aquest any a més a més van rebre la visita de l’Anna Maria Batalla que els va fer una xerrada explicant la seva experiència personal com a filla d’un pres i una presa política durant la postguerra.

Per acabar la setmana van realitzar una sortida al sud de França. El primer dia al matí van anar a veure el MUME de la Jonquera i a la tarda van visitar el Memorial de Rivesaltes, que va ser un camp de concentració on van estar allotjats molts exiliats.

El darrer dia van poder comptar amb la presència de l’Assumpta Montellà, historiadora i autora de La maternitat d’Elna. L’Assumpta els va explicar el procés d’investigació per portar a terme la seva obra i la història de la creadora i de la mateixa maternitat.

Per acabar, van visitar el poble de Cotlliure on van visitar la tomba d’Antonio Machado, una de les personalitats que van abandonar el país després de la guerra. I a la Platja d’Argelers van posar punt final a la sortida el camp de concentració on van anar a parar els exiliats.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *