Taller d’aigua a Can Font

Taller d’aigua a Can Font

Els i les alumnes de 2n de Batxillerat de l’Itinerari científic, dins del currículum de l’assignatura de Química, van participar en el taller sobre l’Anàlisi de les Aigües que es fa al Centre de l’Aigua de Cant Font de Manresa.

Primer els alumnes van conèixer la tasca que es desenvolupa al centre i després van realitzar el taller. Aquest consta de dues parts, la primera part que permet una aproximació a diferents tècniques d’anàlisi química de les aigües, com les colorimetries, volumetries, la utilització de diferents kits o aparells d’anàlisi, a més de la realització d’anàlisis químiques de diversos paràmetres (clorurs, duresa, pH, conductivitat, etc.) de diferents aigües de la comarca.

I la segona part va consistir a realitzar els càlculs pertinents i l’anàlisi i discussió dels resultats obtinguts. Aquí va poder deduir el perquè de la diferent composició química de les aigües de la comarca així com els avantatges i inconvenients dels diferents tipus d’aigües per a la salut.

Va ser un matí molt profitós, els alumnes van treballar de valent i van poder familiaritzar-se amb les tècniques, materials i mètodes de treball al laboratori.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *