La força de l’atmosfera

La força de l’atmosfera

Els alumnes de 2n d’ESO van provar la força de l’atmosfera mitjançant un seguit d’experiments al laboratori, treballant l’aigua freda i calenta per veure les diferents reaccions d’una llauna de refresc.

No hi pensem, però vivim immergits dins un oceà d’aire que exerceix sobre tots nosaltres unes forces de pressió considerables. Tots aquests fets fan que aixafar una llauna de beguda no costi res i tothom pugui fer-ho, però Com es pot explicar que la llauna s’esclafi d’una manera tan impactant?  què passaria el mateix si en comptes de posar la llauna en contacte amb l’aigua freda de cap per avall, la poséssim  cap per amunt? I si l’aigua, en comptes d’estar freda, estigués molt calenta?

Totes aquestes preguntes es poden respondre mitjançant experiments de laboratori.

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *