5 POMETES TÉ EL POMER

5 POMETES TÉ EL POMER

La poma ha estat tradicionalment una fruita molt coneguda en la cultura mediterrània, de manera que sovint la trobem en cançons tan populars com aquesta.

A part, ha estat inspiració de multiplicitat de llocs, llibres, personatges, etc. la nostra poma comença amb la fruita de l’arbre prohibit i continua amb la poma del jardí de les Hespèrides, la poma que va desencadenar la guerra de Troia. A part, hi ha totes les propietats curatives de la poma, totes les propietats culinàries o veure quines característiques tenen les diferents varietats.

Des de l’àrea de llengua catalana i ciències naturals n’aprendrem el cultiu o la fermentació; farem receptes culinàries amb la poma com a base o treballarem la física de Newton o la publicitat d’Apple.

Ja podeu veure que un petit fruit pot donar per molt,  i per això, les seves possibilitats ens han semblat prou atraients per a fer-ne un projecte.

Mica en mica us anirem presentant les seves diversificacions.

Setembre 22

Dibuixem pomes

Us heu plantejat mai quantes coses tenim a casa que tenen forma de poma? Segurament no, però nosaltres en vam demanar exemples als nostres alumnes i n’han sortit un munt: draps de cuina, clips dels cabells, post-its, elements desestressants, talladors de pomes, sucs, caramels, un pot de colònia, una carmanyola, mòbils i tablets d’una marca molt concreta, contes…

Cada grup va dibuixar els elements que ells havien trobat i llavors en van seleccionar un per a convertir-lo en la seva imatge de grup. Creativitat i disseny en forma de poma!