S’OBRE EL TELÓ

S’OBRE EL TELÓ

Enguany, amb els alumnes de 3r d’ESO, engeguem un Projecte Interdisciplinari des de l’àrea de llengua catalana i geografia i història que hem anomenat “S’obre el teló”. Com ja anticipa el seu nom, amb aquest projecte ens hem proposat que tot l’alumnat treballi en grup i de forma cooperativa per arribar a un producte final: la representació teatral d’una obra creada per ells mateixos. La idea és que a partir d’uns textos narratius, concretament els contes populars dels Germans Grimm, els alumnes facin una adaptació o versió personalitzada del text narratiu original, de manera que hi puguin reflectir les seves inquietuds, interessos, motivacions… i alhora, puguin transmetre aquells valors que ajudin que la societat convisqui amb harmonia, tolerància i respecte mutu. 

Treballarem, d’una banda, els textos narratius (concretament el conte popular) i el gènere dramàtic, i per altra banda, els valors cívics i ètics de la nostra societat. A tot aquest coneixement també hi afegirem les competències artístiques associades al muntatge teatral (espai escènic, decorats, atrezzo, so…) i la seva difusió (programa de mà, tràiler, xarxes socials). Per tant, tots els alumnes podran desenvolupar el seu talent per donar el millor de cadascun d’ells.

Hem començat explicant els objectius i la metodologia del projecte i hem fet una primera presa de contacte amb el món dels Germans Grimm, a partir del visionat de la  pel·lícula “El secret dels Germans Grimm” i l’estudi de la biografia i obra dels escriptors alemanys. Contes tan coneguts com “La caputxeta vermella”, “La Blancaneus”, “Les set cabretes i el llop”, entre d’altres, ens acompanyaran en aquest viatge de transformació i representació. Desitgem que tots s’hi engresquin i aprenguin alhora que es diverteixen i experimenten noves habilitats.